TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Vind 10.000 kroner for film om den almene sektor

Arkitekturfestival efterlyser film fra den almene sektor. Vinderen præmieres med 10.000 kroner og vises ved CAFx åbningsgala den 3. april 2019.

Arkitekturfestivalen inviterer alle, der er interesserede, til at producere en film om det, at bo alment. Målet er ’at indsamle en række mere personlige og nuancerede historier om vores fælles kulturarv og velfærdshistorie – nemlig de almene boliger – end dem, som politikere og pressen ofte serverer’.

Arkitekturfestival inviterer DIG til at deltage i en åben filmkonkurrence!

En femtedel bor i almene boligområder spredt fra Hellerup til Gellerup. Disse én million mennesker udgør et bredt udsnit af Danmarks befolkning. De meget forskellige beboere bor i vidt forskellige boliger fra forskellige tidsaldre, bygget i forskellige stilarter og beliggende i forskellige områder. Så om du bor i beton eller mursten, nye eller gamle boliger, på Bornholm eller i Brabrand inviterer vi DIG til at fortælle DIN historie om dit hjem og dit kvarter. Med disse film håber vi at indsamle mere personlige og nuancerede historier om vores fælles kulturarv og velfærdshistorie – nemlig de almene boliger – end dem, som politikere og pressen ofte serverer.

Vi efterspørger en max 60 sekunders film om livet i danske almene boligbyggerier anno 2019. Om det er menneskene, relationerne, træerne, hundene, bygningerne, vaskekælderen, de grønne områder eller alt det midt imellem, der spiller hovedrollen i din fortælling – det bestemmer DU. ALLE er inviteret uanset om de er beboere, tidligere beboere, naboer eller bare gæster.

Tilsammen vil filmene forme en bred buket af fortællinger, der viser mangfoldigheden og hverdagen i Danmarks almene boligbyggerier fra Gedser til Skagen.

Hvordan deltager jeg?

Grib mobilen eller kameraet og skab en film om livet i dit almene boligbyggeri under titlen “Almene Hjem”.

Filmen skal være max 60 sekunder og den skal kunne vises uden lyd. Så husk: show it, don’t tell it.

Vores stærke jury udvælger 12 finalister, som alle vil blive vist under Copenhagen Architecture Festival i april 2019. I konkurrencens ånd vil 1. præmien blive udpeget af publikum ved afstemning.

Vinderfilmen bliver vist på det store lærred til CAFx Åbningsgalla den 3. april 2019 og får overrakt en præmie på 10.000 kroner.

Du kan læse mere og deltage i konkurrencen på www.cafx.dk/filmkonkurrence

Deadline: Vi skal modtage din film senest d. 4. februar 2019.

Gode tips

  • Vend mobilen horisontalt, når du filmer, så filmen får det rigtige format
  • Det er lovligt at filme udendørs uden tilladelse.
  • Husk at få en godkendelse, hvis du filmer indendørs i bygninger eller hvis du bruger personer som hovedkarakterer.
  • Show it, don’t tell it

13. december 2018 / jpr


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.