TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Vilde visioner og virketrang i Trianglen

– Selvom vi er oppe i årene, er der ikke langt fra tanke til handling. Sådan siger Boy Hansen, medlem af afdelingsbestyrelsen i Trianglen, Sorø Boligselskab, mens han kigger ud over boligafdelingens nyanlagte blomstereng, hvor de første spirer titter frem.

– Vi havde det oppe på bestyrelsesmødet, og så gik vi rundt og fortalte om idéen, og at det ikke skulle påvirke huslejen. Bestyrelsen gik fra dør til dør, og ikke én sagde nej. Vi sagde: en græsplæne er lige så død for insektliv som fliser, og vi har 1.100 kvadratmeter her, fortæller Boy Hansen.

 

Rejst i fællesskab

Der var opbakning til, at Trianglen i stedet for den grønne plæne skulle lægge jord til en blomstereng til glæde for både beboerne og insekterne. I midten ligger et orangeri, som flere beboere i fællesskab har fået rejst. Man kan komme derned, hvis man følger en af de anlagte græsstier, som måske ikke er så nemme at gå på, hvis man er gangbesværet, men så hjælper beboerne hinanden, forklarer Boy Hansen.

– Du får en oplevelse af at gå på stien gennem blomsterengen. Og du kan sidde i lysthuset og drikke kaffe. Du kan sidde derinde i al slags vejr og se både solopgang og solnedgang, fortæller Boy Hansen.

 

Vi gør alt for at samles

De fleste af beboerne er forsamlet på terrassen foran fælleshuset til dagens indvielse.

– Vi gør alt for at samles, det er guld værd, når man bliver gammel. Det er så dejligt, at vi er nået fra idéen, til at vi sidder her, siger Boy Hansen.

 

Flere beboere har bidraget til at gøre den grønne idé til virkelighed. Afdelingsformand Bodil Bøgebjerg har gjort det administrative arbejde og søgt tilskud flere steder. Andre beboere har været med til at samle orangeriet – og der var mange løsdele og 240 kilo glasruder, som skulle sættes sammen. En beboer har stået for at køre affald væk undervejs, og en anden har sørget for at bage kage til fejringen.

– Hvad den ene ikke kan, det kan den anden, siger Boy Hansen.

 

Tak for hjælp og tilskud

Formand Bodil Bøgebjerg holder tale og takker alle, der har bidraget, ikke mindst Boy Hansen og ejendomsleder Alex Grasme Nørgaard.

– Alex har været en uvurderlig hjælp i hele forløbet – lige fra idéfasen, gennem indhentning af tilbud og når der skulle tales med store bogstaver til firmaerne, siger Bodil Bøgebjerg.

Der er også stor tak til Sorø Boligselskab, DAB og Sorø Kommune, som alle har givet tilskud til det grønne projekt.

– Vi er jo en lille seniorafdeling med tilsvarende lille økonomi, men ikke desto mindre en afdeling med visioner og virketrang og lyst til at forbedre vores fælles oldekolleliv på alle tænkelige måder, siger Bodil Bøgebjerg

 


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.