TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Undgå brand i din bolig

Du kan selv være med til at forebygge brand i din bolig med gode vaner i hverdagen og et par sikkerhedsforanstaltninger.

Nogle brande antændes på grund af manglende forsigtighed i hjemmet eller som følge af fejl i elektronik. Dette kan undgås med ekstra opmærksomhed i dagligdagen.

Nyder du at hygge dig med levende lys, skal du placere lysene på et sikkert underlag og i en god afstand fra eksempelvis gardiner og møbler. Sørg også for, at de ikke står i træk, hvor flammen kan begynde at blafre. Forlad aldrig tændte stearinlys, uanset hvor kort tid du skal være væk fra dem.

Vær opmærksom i køkkenet

Gør det til en vane, at du aldrig lægger noget på komfuret, uanset om det er slukket eller tændt. For skulle uheldet være ude en dag, og komfuret bliver tændt ved en fejl, eller at du glemmer at slukke det. Så mindsker du risikoen for, at der kan gå ild i eksempelvis en karklud, der ligger på en af kogepladerne.

Hvis du tilbereder mad i fritureolie, skal du være ekstra opmærksom på brandfaren, da olien kan blive så varm, at den bryder i brand af sig selv. Derfor bør du have et brandtæppe i køkkenet. Så er du forberedt, hvis der skulle gå ild i olien.

Oplever du, at der går ild i olie, må du aldrig smide vand på, da det kan få branden til at eksplodere og blive voldsommere. Brug et brandtæppe eller læg et grydelåg på den brændende olie og sluk for varmen.

Sluk for elektronik

Det sker, at ildebrande antændes, fordi der er fejl i elektronik. Det kan du forhindre ved at slukke alle elektriske apparater på kontakten, inden du forlader hjemmet og inden du går i seng om aften. Det kan også være med til gøre din strømregning billigere.

Synes du, at det er svært at huske at slukke for elektronik, kan du hjælpe dig selv, ved at flytte eksempelvis computerens stik til en kontakt, der er lettere at komme til. Så kan du nemmere slukke på kontakten, når du alligevel går forbi.

Vær forberedt

Selvom du kan gøre meget for at undgå brand, er det alligevel en god idé at være forberedt. Hvis du har mindst en røgalarm, et bandtæppe og en pulverslukker i dit hjem, kan du nemlig forhindre, at en lille brand udvikler sig og raserer hele dit hjem.

Pulverslukker

11. februar 2019 / mlb


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.