TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

”Jeg tror der er nogen hjemme. Vi må hellere smutte.” Illustration DAB/ Uwe Jahn

Tyven skal tro, at du er hjemme

I juledagene står mange boliger tomme, fordi beboerne er på julevisit hos venner og familie. Og det udnytter juletyven.

Skal du være væk fra din bolig i julen, så kan det være en god idé at få dit hjem til at se ud som om, der stadig er nogen hjemme.

Du kan overveje, hvad du kan gøre, for at der ser ud som om, at du er hjemme, selvom boligen faktisk er tom. Et godt trick er, at lade lidt rod ligge fremme. Du kan eksempelvis have en kaffekop op en termokande stående fremme på spisebordet eller sofabordet.

Brugt tidsindstillinger på elektronik

Mange fjernsyn har en funktion til at indstille et tidspunkt, hvor fjernsynet tændes og slukkes automatisk. Du kan eksempelvis indstille dit fjernsyn til at tænde klokken 18.00 og slukke igen klokken 22.00.

Elektriske stearinlys er blevet meget populære. Mange af dem har en timer, så de tænder og slukker samme tid hver dag. Det kan være smart at sætte dem i vinduet, så det udefra kan se ud som om, at der er levende lys tændt.

Pak julegaverne væk

Julegaver kan være særligt fristende for tyve, da der tit er byttemærker på. Og nogle gange bliver gaverne endda opbevaret sammen med kvitteringen. Det gør dem til let omsættelige tyvekoster, da tyven bare kan bytte gaverne eller få pengene retur for dem. Lad derfor ikke julegaverne stå frit fremme og friste tyvene i dagene op til juleaften. Og gem gerne kvitteringerne i din pung eller et andet sted væk fra gaverne.

Husk indboforsikringen

Sorø Boligselskab anbefaler, at alle beboere har en indboforsikring. Skulle uheldet være ude, og du får ubudne gæster, så kan din indboforsikring dække, hvis du får stjålet genstande fra din bolig. Har du særligt værdifulde genstande, som dyre smykker eller designervarer, er det en god idé at tjekke, om de også er dækket.

 

12. december 2018/ mlb


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.