TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Der skal spares 1,5 mia. frem til 2020. Besparelsen skal opnås med effektivisering og sparsommelighed, og boligselskaberne skal blive bedre til dokumentere og overvåge udgifterne til drift og vedligehold undervejs.

Spar, læg planer, overvåg – sød musik i Sorø Boligselskab

De politiske krav til den almene sektor er tydelige, der skal pares 1,5 mia. frem til 2020.

Besparelsen skal opnås med effektivisering og sparsommelighed, og boligselskaberne skal blive bedre til dokumentere og overvåge udgifterne til drift og vedligehold undervejs.

Sorø Boligselskab er allerede godt i gang med effektiv drift. I den enkelte afdeling udmønter det sig bl.a. i, at der skal være oplysninger om økonomi og konsekvenser for huslejen i de kommende 10 år, inden forslag kan godkendes.

Det er allerede nu sådan, at forslag fra DAB og bestyrelserne angiver, hvad det betyder for huslejen, og sådan kommer det også til at være i fremtiden, også når det gælder beboernes egne forslag.

”Vi skal fremover blive endnu bedre til at dokumentere og lægge langsigtede vedligeholdelses- og fornyelsesplaner”, forklarer Teamleder Jørgen Henriksen.

Tænk langsigtet

De politiske krav betyder også, at vi fra:

  •  1. januar 2018 skal kunne fremlægge planer for drift og vedligehold for de kommende 15 år
  • 1. januar 2020 skal planerne omfatte de kommende 20 år
  • 1. januar 2022 de kommende 25 år
  • 1. januar 2024 skal planerne lægges ud for de kommende 30 år

I Sorø Boligselskab udføres der løbende egenkontrol. Fremover skal vedligeholdelses- og fornyelsesplanerne granskes af en ekstern uvildig byggesagkyndig. Den uvildige kontrol gennemføres hvert femte år og skal ske første gang inden 1. januar 2022.


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.