TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Sorø Boligselskab giver kursus til nye bestyrelsesmedlemmer

Nye medlemmer af afdelingsbestyrelser i Sorø Boligselskab bliver fremover klædt på med en kursusaften.

En velfungerende afdelingsbestyrelse, som varetager beboernes interesser, er krumtappen i beboerdemokratiet. Derfor har Sorø Boligselskab sammensat kurset ”Velkommen i afdelingsbestyrelsen”, så nye medlemmer kan komme godt fra start. I februar blev kurset testet med succes på nuværende bestyrelsesmedlemmer.

–      Tanken er, at det skal holdes hvert efterår, når der har været afholdt valg i alle afdelinger. For at få testet indholdet havde vi inviteret eksisterende bestyrelsesmedlemmer til dette kursus, fortæller Bodil Edelbo, der er medlem af selskabsbestyrelsen.

Sammen med Preben Lund og Karen-Margrethe Schjøtt, der også sidder i selskabsbestyrelsen, har hun haft ansvaret for opbygningen af kurset, og  organisationsbestyrelsen har nikket til indholdet.

–      Vi ønsker at lære vore bestyrelser om, hvor stor indflydelse og magt, de har over deres egen afdeling, forklarer Bodil Edelbo, som var oplægsholder.

Bestyrelseskonsulent Sofie Pagh Lawaetz havde sørget for uddelingskopier, leje af lokale i Tømrerparken og projektor, da kurset blev afholdt første gang.

”SKAL-opgaver” og ”MÅ-IKKE-områder”

Bodil Edelbo forklarer, hvordan ”Velkommen i afdelingsbestyrelsen” er bygget op:

–      Kurset kommer rundt om alle de ”SKAL-opgaver”, man har som bestyrelse, men fokuserer også på muligheder, altså ”MÅ-opgaver”, og pointerer tre ”MÅ-IKKE-områder”: Lege politi, bestille ydelser hos tredjemand og agere daglig leder for driftscenterets folk. Endelig gennemgår vi afdelingens dokumenter: Ordensregler, vedligeholdelse, vedligeholdelsesstandard, råderet og eventuelt bestyrelsens forretningsorden.

Selv om deltagerne på det første kursus ikke var nye, men havde mange års erfaring i bestyrelsesarbejdet, gav de udtryk for, at de alle sammen havde lært noget og at de ville have ønsket, at de havde fået dette kursus, da de i sin tid startede i afdelingsbestyrelsen.

–      Så vi er i det store og hele ret tilfredse med vores indsats – og glæder os til at tilbyde kurset til alle nye bestyrelsesmedlemmer fremover, slutter Bodil Edelbo.

14. feb. 2022/jugr

Foto: Bodil Edelbo.


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.