TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-
Skulptur

Skulptur skal give noget at samles om

Elmelunden har med støtte fra DAB købt en skulptur. Den er bare en af afdelingsbestyrelsens idéer til flere fælles oplevelser blandt beboerne.

Elmelunden i Sorø har fået en ny marmorskulptur, som bærer kælenavnet Snoopy, fordi nogen synes den ligner den kendte tegneseriehund fra Radiserne. Det kan være svært at se, hvis man ikke lige ved det, og det er selvfølgelig helt op til den enkelte, hvad man synes, den ligner – og hvad man synes om den, forklarer afdelingsformand Chano Hansen.

–      Det er rart, at man kan tænke ud af boksen og få noget, som andre ikke har, siger Chano Hansen, som indrømmer, at det ikke var nemt at vælge skulpturen.

Elmelunden søgte og modtog 16.000 kroner i støtte fra DAB til at købe skulpturen, der står på et fællesareal, hvor en gammel, nedslidt legeplads er pillet ned.

–      Min første reaktion var: ’hvad skal vi bruge den til?’. Nu synes jeg nærmest, den er uundværlig. Om ikke andet så giver den noget snak, fortæller Johnny Engstrøm, der er medlem af afdelingsbestyrelsen.

En legeplads er vigtig

Afdelingsbestyrelsen har sørget for, at der er hængt en opslagstavle op, hvor beboerne kan orientere sig. Der er også kommet nye vejskilte og opsat affaldsspande, så området kan holdes pænt. 

Snak og fællesskab er noget af det, som afdelingsbestyrelsen gerne vil have mere af i Elmelunden. Ud over Chano Hansen og Johnny Engstrøm består bestyrelsen, som tiltrådte sidste år, af Rune Hass Andersen og suppleanterne Heidi Berthelsen og Rikke Dybbro.

–      Vi taler godt sammen i bestyrelsen. Vi er ikke enige om det hele, men vi taler om det, siger Chano Hansen.

–      Der er mange fælles ting, vi gerne vil have i gang. Det vigtigste er en ny legeplads. Vi har masser af plads, siger Johnny Engstrøm.

Afdelingsbestyrelsen håber, at Elmelunden allerede i år kan få en ny legeplads på et græsareal bagest i afdelingen. Her er også en flagstang, hvor der flages, når beboerne har fødselsdag, et skur med overdækket terrasse, hvor beboerne kan sidde og en bålplads.

–      Vi vil gerne have det til at se godt ud. Så bliver det også mere ens eget område. Vi vil gerne, at tingene er pæne, og at vi har steder at samles, siger Chano Hansen.

Afdelingsbestyrelsen har desuden tænkt sig at foreslå på afdelingsmødet, at der skal laves petanquebane, vild beplantning og to hyggebænke.

Nye bede og samtalebænke

Elmelunden har været i kontakt med Landskab i DAB, som har besøgt boligafdelingen og har hjulpet med at få etableret nye bede. Afdelingsbestyrelsen og landskabsarkitekt Musse Runov har også drøftet muligheden for at få et område med vilde blomster.

Hver bolig har en carport og et skur, og ude foran har afdelingsbestyrelsen fået sat små træbænke, som er fremstillet af en beboer og malet af Chano Hansen. Samtalebænke kalder de dem.

De tre medlemmer af afdelingsbestyrelsen har også malet tværbjælken over deres egen carport i henholdsvis grå, sort og grøn. Det skal nemlig op på afdelingsmødet, om alle tværbjælker skal have en ny farve. Og på denne måde har beboerne mulighed for at danne deres mening ud fra de tre eksempler.

Bare det at kunne sige hej

I det hele taget håber afdelingsbestyrelsen, at de kan engagere beboerne endnu mere i deres boligafdeling.

–      Vi bor så tæt på hinanden, og vi vil gerne have nogle flere ud af busken. Bare det, at vi kan hilse på hinanden og sige hej. Vi vil gerne afholde nogle fællesdage, hvor vi kan male vores skur og ordne andre ting sammen, siger Chano

–      Så kan vi tænde op i grillen bagefter. Det skal nok trække nogle til, siger Johnny Engstrøm, der godt kunne tænke sig et fællesskab, hvor man hjælper hinanden og måske kan deles om ting som haveredskaber.

 

 

 

 

 


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.