TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Savner du nogen at snakke med?

Corona-krisen har sat sociale fællesskaber på pause eller i hvert fald givet dem meget ændrede vilkår. Alle bliver bedt om at holde afstand og undgå at forsamles for mange ad gangen. Måske er du en af dem, der er alene i et hjem med meget mindre kontakt, end du har lyst til? Er svaret ja, er løsningen lige her.

Røde Kors & Boblberg, som Aktive fællesskaber i DAB samarbejder med i andre sammenhænge, har nemlig sammen med flere andre skabt en digital besøgstjeneste, snaksammen.dk

Tjenesten er gratis for alle, der har brug for nogen at tale med. Et stort antal frivillige samtalevenner sidder klar til at tale, til at grine og til at lytte til bekymringerne. Det er nemt at aftale en snak, og du skal ikke installere besværlige programmer.

Michael Wulff, projektleder for Aktive fællesskaber i DAB, oplever, at aktiviteterne i boligafdelingerne er udfordret i øjeblikket, og han er glad for initiativet:

– Jeg synes, det er en rigtig god idé, fordi vi netop ikke kan mødes i disse tider, og det går ud over mange af de ældre beboere og andre i risikogruppen i DAB-administrerede boligafdelinger. Med det her initiativ får mange mulighed for at tale med et andet menneske – samtidig med at de holder afstand. Det er den almindelige samtale, der er i fokus, og det, synes jeg, er rigtig godt. Det er også en fordel, at du får nogen at tale med uden at skulle bruge avanceret teknologi og programmer. Jeg er overbevist om, at mange af samtalerne også vil føre til gode venskaber på den anden side af denne krise.

Den 16. april 2020 / jpr


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.