TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Illustration: DAB/ Uwe Jahn

Sådan bekæmper du sølvfisk

Sølvfisken er ikke farlig, men de færreste ønsker at dele deres bolig med den lille, blanke fyr. Heldigvis kan du godt slippe af med sølvfisk.

Find støvsugeren frem, og støvsug godt i sprækker og revner, da sølvfisk lægger æg og gemmer sig dér. Undgå at vaske gulv for ofte, da sølvfisk har det bedst i fugtige omgivelser. Hvis ikke kampen med støvsugeren kan komme sølvfiskene til livs, så kan du benytte myre-lokkedåser.

Sølvfisk er ikke farlige for mennesker og formerer sig meget langsomt. De kan hverken bide, stikke eller overføre sygdomme. De er lyssky og dukker mest op om natten for at søge føde.

Du skal ikke være bange for sølvfiskene. De kan kun gøre skade på papirlignende materiale, og de er særligt glade for at være i badeværelser og køkkener, hvor de blandt andet lever af sæbeaflejringer og madrester. Sølvfiskene spiser også dyrefoder, der står fremme.

Fakta om sølvfisk

Sølvfisk var blandt de første landdyr og har eksisteret i op mod 400 millioner år i stort set uforandret tilstand. De var formentlig et af de første dyr, der forlod livet i havet og gik på land.

Sølvfisk opstod på et tidspunkt, hvor insekterne endnu ikke havde udviklet vinger. Derfor er sølvfisk den dag i dag vingeløse. De hører til en af de mest primitive insektgrupper og er lette at kende på den sølvskinnende farve, de lange antenner og de tre lange børster i bagenden.

 

Kilde: Illustreret Videnskab

12. oktober 2018 /mlb


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.