TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Rottebekæmpelse: Langt bedre at forebygge end at udbedre

Rotter søger indenfor, når det begynder at blive koldt udenfor.
Det er langt bedre at forebygge end at udbedre rotteskader, og her er det vigtigt at tænke sig godt om. Rotter er altid på jagt efter mad, og frugttræer og fuglebrætter med foder kan tiltrække dem. Det samme kan foder tiltænkt fuglene placeret i hækkene. Og det gælder faktisk ikke kun rotter, også skader og ræve bliver tiltrukket af foderet.

Som en chokoladebar
Det er de færreste, der tænker over det, men ekskrementer fra dyr er som en chokoladebar for en rotte. Her kan den få energi til at holde sig i live. Har du husdyr, er det derfor vigtigt at være opmærksom på, at du får samlet efterladenskaberne op. De senere år er der kommet flere overfladerotter, og de kan komme ind ad for eksempel døren til haven. Derfor er det vigtigt ikke at lade døren stå åben, når der ikke er behov for det.

Ring hurtigt
Det er kommunen, der står for rottebekæmpelse. Har du mistanke om, at du har set en rotte i eller ved din bolig, skal du melde det på kommunens hjemmeside hurtigst muligt. Klik her, for at melde om rotter

Herefter er det en god idé at orientere driftscenteret. Kommunen sender en rottefænger, og driftscenteret og rottefængeren samarbejder om at få bugt med rotten. Der kan for eksempel være brug for, at driftscenteret tager fat i et kloakfirma, der efterser kloakken.

Vigtigt at orientere
Det er ikke rart at have en rotte i sit hjem. På Sorø Kommunes hjemmeside er der gode råd til, hvad du gør, hvis du har fået rotter i din bolig. Rotter kan komme alle steder, men med forebyggelse og en hurtig indsats gør vi den største forskel. Det forebyggende arbejdet sparer penge i den sidste ende, og du kan slippe for at få besøg af en ubuden gæst.
29.jan.2020/jpr


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.