TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Foto: DAB/ Johnny Gudmand

Pas på med levende lys

Stearinlys spreder hygge og en dejlig stemning i hjemmet i de mørke vintermåneder, men det kræver omtanke at brænde levende lys.

Levende lys er for mange ensbetydende med hygge i vinterperioden. Der er nogle ting, du kan overveje, for at de levende lys ikke er en risiko i dit hjem.

Placer lys et sikkert sted

Du ved det sikkert allerede, men det er altid vigtigt at være opmærksom på, om der er noget i nærheden af dine stearinlys, som let kan antændes. Sørg for at gardiner ikke kan blafre og at der ikke ligger eksempelvis aviser i nærheden af tændte stearinlys.

Hav en vandforstøver i nærheden

Har du tændt stearinlys i vindueskarme eller har du juledekorationer med gran og andre naturmaterialer, der kan være tørre, så er det en god idé at have en vandforstøver i nærheden. Skulle det ske, at lysets flamme får fat i en et gardin eller en juledekoration, kan en vandforstøver være med til at forebygge, at ilden udvikler sig til en reel brand.

Husk indeklimaet

Stearinlys frigiver en masse partikler, når de er tændt. Det er med til at give et dårligt indeklima og meget tung luft i boligen. Husk derfor at lufte grundigt ud, når du har slukket stearinlysene, så der kommer ren og frisk luft ind i boligen.

Vil du gerne have hyggen fra stearinlys uden dårlig luft og risiko for brand, kan du overveje at anskaffe kunstige stearinlys, der er i stedet for en flamme lyser med LED-lys.

28.november 2018 /mlb


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.