TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Med store grønne fællesarealer; de mange hjørner og bøgehække er Liselund et godt sted at lege skjul for kvarterets mange børn. Den store legeplads med mange udfordringer er med til at gøre Afdeling Liselund til et attraktivt kvarter for børn.

Mere tid til børnene

Ægtepar forlod Vesterbro til fordel for en bolig på Midtsjælland – de har ikke fortrudt ét sekund

Maria og John Svane tog for en halv snes år siden en dyb indånding og forlod det Vesterbro, som for de to ærkekøbenhavnere i mange år havde været rammen om deres liv og flyttede langt ud på landet. Til Esholte ved Fuglebjerg. Her købte de hus midt ude i naturen. Omgivet af marker og dyr. Og med en stor have med gamle frugttræer.

Den daglige tur til arbejde og studier i henholdsvis Ringsted og København var intet problem. De nød roen, ensomheden og årstidernes skiften, som de nu fik på tæt hold langt fra stenbroens pulserende rytmer.

Da Olivia kom til, blev hverdagen anderledes. Der skulle hentes og bringes og være tid til den lille ny og hinanden, men alle de praktiske opgaver med hus og have trængte sig stadig på.

Unik beliggenhed

I 2014 tog familien så endnu et skridt. Denne gang ind mod Sorø, fordi ”Sorø er jo mega smuk”, siger Maria bl.a. om parrets valg.

Huset blev solgt, og trioen flyttede ind i Sorø Boligselskabs dobbelthuse i Liselund på Frederiksberg, og det har de ikke fortrudt ét sekund.

”Det unikke ved Liselund er, at vi stadig er tæt på naturen. Samtidig er skolen i gåafstand, og vi er tæt på jernbanestationen. I andre byer ligger banegården midt inde i byen, og vil man bo tæt på den, skal man ind i centrum. Det skal man ikke i Sorø, påpeger Maria, som en tredje væsentlig begrundelse for at flytte til Liselund.

Hun har tillige fået job på Sundhedscentret inde i Sorø, så hverdagen er blevet betydeligt lettere.

Fra ejer til lejer

Det var også et bevidst valg at skifte ejerboligen ud med en lejebolig.

”Jeg opdagede, at jeg foretrækker at bruge tiden sammen med min datter fremfor på have og hus. Her i Liselund er der andre, som sørger for alt det praktiske, og vi har kun en meget lille have. Det har givet mere tid til Olivia og hendes lillebror, Lui, som er kommet til siden flytningen”, bemærker Maria.

Liselund er et rigtig godt område for børn. Her er store grønne fællesarealer, en stor fælles legeplads og gode muligheder for alskens børnelege, som tiltrækker børn i alle aldre. Både fra vores eget kvarter, men også fra de omgivende ejerboliger strømmer børnene jo til, så der er altid legekammerater. Det er herligt.

”At bo i lejebolig har samtidig den fordel, at man hurtigt kan flytte videre. Man er ikke bundet af at skulle sælge, men har bare tre måneders opsigelse. Det er en frihed, vi sætter pris på”, understreger Maria.

Næste stop: Krogagervej

Den frihed har de planlagt at bruge. De er således allerede nu skrevet op til en bolig på Krogagervej.

”Boligerne i Liselund er perfekte, når man har mindre børn. Når de bliver lidt større og teenagere, er husene på Krogagervej mere velegnede, og så er de indrettet, så vi også kan bo der, når vi bliver ældre”, vurderer Maria.

Foreløbig gælder det imidlertid Liselund. Så meget at Maria har engageret sig i afdelingsbestyrelsen, hvor hun er valgt til formand.


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.