TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Julemandens rensdyr holder til i Elmebjergvej

Lægger du vejen forbi Elmevej, kan du være heldig at se julemandens rensdyr, som holder klar til at bringe julemanden rundt juleaften.

I decemberudgaven af DAB beboer information, som udkommer den 7. december, vil du kunne læse en artikel om julemanden, der bor alment – helt præcist på Isbjørnevej i Polarparken i Esbjerg Nord.

Hvad artiklen ikke nævner er, at julemanden, uden for julesæsonen forstås, har sine rensdyr og sin slæde stående i boligafdelingen Elmebjergvej i Sorø Boligselskab.

Slæden står på et podium bygget specielt til formålet, og de store, lysende rensdyr står foran, klar til at trække julemanden af sted, når han juleaften skal ud i verden for at dele gaver ud til de søde børn.

Michael Jensen, formand for bestyrelsen i Elmebjergvej, har selv bygget skulpturen, der skal bidrage til julehyggen og skabe glæde blandt beboerne i en mørk og kold tid.

Er der pyntet op til jul i din boligafdeling? Eller skal I holde et fælles julearrangement? Så send os gerne et billede, vi kan lægge på sbnyt.dk til inspiration.

Julelys i en el-spare-tid?
For mange mennesker er de lange, mørke vinterdage en prøvelse for humøret. I ugerne op til jul opsætter vi derfor lyskæder og anden julebelysning for at sprede lys i mørket samt glæde hos os selv og blandt forbipasserende. Energistyrelsen vurderer, at der er op imod 4,2 millioner lyskæder i de danske hjem.

Med risiko for knaphed på strøm denne vinter, er der særlig god grund til at tjekke, hvilken type lyskæde, du bruger. Der er nemlig stor forskel på kædernes strømforbrug, alt efter om du finder en gammel glødepære-kæde frem fra kassen på loftet eller bruger en ny LED-kæde.

En undersøgelse foretaget af Energistyrelsen viser, hvad det koster at have en lyskæde tændt i henholdsvis 6 eller 24 timer i døgnet i en periode på enten seks uger eller tre måneder. I tabellen nedenfor kan du se, at der er både strøm og penge at spare ved at vælge lyskæder med LED-pærer.

Så meget koster det at have lyskæderne tændt

Forudsætninger: 24 timer pr. døgn i 3 mdr.

Gløde-/halogenpærer, 80 watt: 960 kr.
Gløde-/halogenpærer, 35 watt: 420 kr.
LED-pærer, 5 watt: 60 kr.
Elpris: 5,5 kr./kWh

Tre gode tips

Tip 1: Når din lyskæde ikke længere virker, er det vigtigt, at du afleverer den til genbrug som ”Småt elektronik”, da dele af den kan genanvendes.

Tip 2: Skal du købe en ny lyskæde, er det i dag er det muligt at købe lyskæder med solceller, som ikke kræver tilslutning af el, men udelukkende anvender solens energi.

Tip 3: Brug et tænd/sluk-ur på dine lyskæder, så de kun er tændt i døgnets mørke timer, og når du eller forbipasserende har glæde af dem.

Tip 4: Hold øje med elprisen og sluk for kæden, hvis den stiger voldsomt.

Læs mere på sparenergi.dk

23. nov.2022/jpr

Afmeld nyhedsbrev


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.