TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Husk at tjekke røgalarmen

Røgalarmen er en god sikkerhed i boligen, da den advarer, hvis der opstår brand. Men langt de fleste røgalarmer kører på batteri, som kan løbe tør for strøm.

De fleste røgalarmer udsender en hyletone, når batteriet er dødt, men for at være helt sikker på, at røgalarmen altid virker, bør du teste den en gang om måneden. Gør det eksempelvis til en vane, at teste alarmen den første søndag i måneden. Det kan også være en god ide at skifte batteriet en gang om året. Så er du sikker på, at der er strøm på, og du undgår, at røgalarmen giver en falsk tryghed.

Gode råd om røgalarmer

Der bør være minimum én røgalarm i boligen. Og den skal kunne høre i alle boligens rum. Derudover vil det give en ekstra sikkerhed, hvis der er en røgalarm i alle rum, hvor der sover nogen.

Røgalarmer virker bedst, hvis de er sat fast i loftet, da røg stiger op. Nye røgalarmer har en udførlig vedledning i pakken, der beskriver præcist, hvordan den skal sættes op.

Husk, at røg stiger opad, og et rum fyldes fra toppen med røg. Derfor er det ikke godt nok, at lægge alarmen på et højt skab, da der kan gå værdifuld tid, inden røgen når til alarmen, og den begynder at give lyd og advare om brand.

Brandslukker kan forhindre katastrofen

Det er fornuftigt at have en brandslukker i hjemmet, da den kan bruges til at slukke en lille brand og derved undgå, at den breder sig til hele boligen.

 

24. januar 2019 / mlb


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.