TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Hold boligen kølig i sommervarmen

Tekst: Bolius – Boligejernes Videncenter, journalist Malte Abildgaard Christensen. Foto: Bolius, Torben Klint

Det kan være svært at falde i søvn og sove godt, hvis soveværelset er for varmt. Og en generel varm bolig kan også give problemer for dit helbred og din effektivitet. Heldigvis kan du selv gøre meget for at holde temperaturen nede i din bolig om sommeren.

Hold varmen ude
Den letteste løsning er at holde varmen ude, fx ved at lukke vinduer og døre i dagtimerne samt rulle persienner og lignende for. Dermed slipper du både for, at den varme udendørs luft og solens stråler varmer boligen op.

En dyrere løsning er at installere et airconditionanlæg eller tænde en ventilator.

Gør boligen køligere
Hvis først varmen er inde i boligen, kan du heldigvis med nemme tips gøre boligen køligere igen. Det bedste er at sørge for grundigt gennemtræk i fem til ti minutter – ikke længere, da det vil mindske cirkulationen og holde den varme luft indenfor. Lav helst gennemtræk tidlig morgen og sen aften, hvor luften udendørs er køligere end i dagtimerne.

Hvis du vil have et køligere soveværelse om natten, hvor temperaturen er lavere ude end inde, så kan du sætte et vindue på klem, holde dørene åbne, sætte en vifte op i loftet eller bruge en ventilator.

Artiklen er baseret på originalartiklen fra Bolius Boligejernes Videncenter, som kan findes her.

Find flere gode tips på Bolius.dk

Bolius – Boligejernes Videncenter er ejet af Realdania. Bolius er en uvildig nonprofitorganisation, der har til formål at formidle viden til boligejerne. Bolius sælger ikke produkter eller tjenester.

07.06.2018


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.