TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Her vil jeg bo, når jeg bliver gammel

At gå fra 252 m2 ejerbolig med stor have til 71 m2 rækkehus med lille have og kælder er en omvæltning, men fordelene er større end ulemperne, vurderer Mona og Niels-Jørgen Pedersen

Mona og Niels-Jørgen Pedersen drev en anlægsgartnervirksomhed i Fjenneslev, som efter tilbud udførte flere opgaver for Boligselskabet af 1942. Møllevænget var den første.

Niels-Jørgen var ikke i tvivl, når han gik og klippede hække i Møllevænget. Rækkehuskvarteret tiltalte ham, og han og hustruen talte ofte om, at her var stedet, de ville flytte til, når de blev gamle. De skrev sig på venteliste til en bolig her. Men først om mange år!

Livet er ingen almanak. Alt kan ikke planlægges, og en arbejdsskade kom på tværs. Firmaet måtte afhændes, og den 252 m2 store villa sættes til salg.

Tre dage senere var den solgt! Det var i 2006.

Første stop: Udsigten

Boligselskabet kunne tilbyde en bolig i den nye afdeling, Udsigten – som var under opførsel, så det første halve år blev tilbragt i en campingvogn.

Da Niels-Jørgen efter eget udsagn har svært ved at holde mund i en forsamling, blev han afdelingens første formand og dermed medlem af boligselskabets repræsentantskab. Og i 2008 medlem af bestyrelsen, da de tre boligselskaber fusionerede til Sorø Boligselskab.

Møllevænget

I 2009 blev der en bolig i Møllevænget ledig, og da de to foranstående på ventelisten ikke ønskede den, blev Mona og Niels-Jørgen spurgt, og ja’et faldt prompte!

Et ja de ikke har fortrudt.

At flytte fra 252 m2 villa med stor have til 71 m2 i halvanden plan og med kælder og en lille have kan synes som en udfordring, men ægteparret trives og glæder sig over, at de kan ringe til driftsafdelingen, hvis der er problemer. Og at taxameteret ikke tikker med adresse i deres egen konto men i fællesskabets.

Selvfølgelig kan det være irriterende, at man ikke er herre i eget hus og selv kan bestemme det hele, men fordelene ved lejeboligen overstiger ulemperne i forhold til deres tidligere ejerbolig. Ikke mindst de mange sociale begivenheder i fællesskabet, vurderer Niels-Jørgen, som yderligere en fordel ved at være lejer.

Året efter indflytningen blev Niels-Jørgen formand for boligselskabet, da den daværende formand gik af i utide.


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.