TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Hærværk på birketræ i afdeling Elmebjergvej

Kommentar fra beboer:

Plant et træ

Plant et træ er en fin og aktuel kampagne med henblik på at forbedre miljøet. I vor nye afdeling på Elmebjergvej står der nogle store flotte gamle birketræer, som yder deres bidrag til miljøforbedring. Blandt andet derfor blev jeg meget ked af at se, at der på et af træerne er øvet hærværk. Ca. 1,5 m. oppe på stammen er barken skrællet af hele vejen rundt i et bælte på ca. 40-50 cm. Så vidt jeg ved, vil træet visne og til sidst dø. Det vil vare mange år, før et nyplantet træ vil kunne yde det samme for miljøet som det smukke gamle træ.

Inger Ekholm

 

[DAB’s Landskabsgruppe melder, at der desværre ikke er noget, man kan gøre for at redde træet. Barken skal nemlig sørge for, at der transporteres væske op til toppen af træet, og ved at fjerne barken afskærer man træet mulighed for at gøre det. Der kan dog gå flere år før det dør. Således er der eksempler på en lignende type hærværk i en boligafdeling i Ringsted, hvor træet har overlevet hærværket i ti år efter, barken blev skrallet af, oplyser Landskabsgruppen]

JPR / 11. november 2019


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.