TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Blomster i mindre potter skaber også hygge, men jo større krukker, du planter i, jo mindre risiko er der for, at planterne tørrer ud. Foto: Martha Libach Burup

Fem tips til flotte krukker og altankasser

Du kan sprede sommerhygge på altanen eller terrassen med farverige blomsterkrukker og altankasser.

Der skal ikke så meget til, for at få lidt blomsterliv ved din bolig. Krukker og altankasser er et godt sted at starte og de kan være med til at skabe blomstrende vægge og give rum. Der er et vælg af forskellige sommerblomster, stauder og krydderurter, du kan bruge. Nogle dufter dejligt, andre har stærke farver og krydderurter, kan du benytte, når du tilbereder mad. Du kan også plante mindre træer, hvis bare krukken er stor nok.

Vi har samlet fem gode tips til dig, der vil plante i krukker og kasser.

1. Brug store krukker
Jo større krukkerne er, jo mere jord er der til at holde fugten om rødderne på planten – Så er der mindre risiko for at planten tørrer ud i sommervarmen.

2. Nip afblomstrede blomster af
Hvis du løbende fjerner blomsterhovederne, efterhånden som de afblomstrer, kan det være med til at fremme væksten af nye blomsterknopper – og så ser det lidt pænere ud uden de visne blomster.

3. Vælg dine blomster efter deres placering
Det er forskelligt, hvilke blomster der klarer sig bedst i sol, og hvilke, der klarer sig bedst i skygge. Når du køber planter vil der ofte være et mærkat i potten, der fortæller, om planten har brug for sol eller skygge, og hvor meget vand, den har brug for.

4. Sørg for at altankasser er monteret ordentligt
Altankasser skal sidde godt fast, så der ikke er risiko for at de falder ned. Du kan læse i boligafdelingens ordensreglement, om der er særlige regler for, hvordan altankasser skal monteres, der hvor du bor.

5. Læs om dine planter på internettet eller i en plantebog
Udover det lille mærkat, der sidder ved planten når du køber den, kan du finde masser af viden på internettet eller i en plantebog, om hvordan forskellige planter skal passes og plejes.

1. august 2017 / mlb


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.