TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Få et godt indeklima: Husk at lufte ud, selvom det er koldt udenfor

Hvis du lufter ud med gennemtræk et par gange dagligt, kan du mindske risikoen for skimmelsvamp og skabe et sundere indeklima.

Når det er koldt udenfor, er vi mindre tilbøjelige til at åbne vinduet for at lufte ud, fordi vi gerne vil holde på varmen.

Men i modsætning til, hvad du måske tror, giver udluftning med gennemtræk om vinteren ikke det store energitab, fordi vægge og møbler stadig er varme. Rummet vil derfor hurtigt nå tilbage i temperatur efter endt udluftning.

Du får et sundere indeklima, når du skifter luften i din bolig ud med ny, frisk luft, og det gavner både din bolig og dit helbred.

Dels fordi du nedbringer fugtigheden i boligen og dermed minimerer risikoen for skimmelsvamp, dels fordi du slipper af med nogle af de partikler, der kan genere luftvejene.

Det er særligt vigtigt at lufte ud, når du har  lavet mad, været i bad eller sovet, da der produceres meget vanddamp, som giver optimale vækstbetingelser for skimmelsvamp.

Men også når du har røget inde, støvsuget eller tændt stearinlys, bør du lufte ud. Så slipper du nemlig af med støv, som kan være hvirvlet op i luften eller farlige partikler fra rygning og stearinlys som kan give allergi og andre luftvejssygdomme.

Ved at gøre regelmæssig udluftning til en vane i din dagligdag, får du et sundere indeklima og et mere behageligt hjem at være i.

Det er især vigtigt om vinteren, hvor vi opholder os mange timer inden døre.

Få tips til et sundt indeklima her

Læs om, hvordan du undgår skimmelsvamp her

God udluftning og godt helbred 🙂

 

Afmeld nyhedsbrev


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.