TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Elmelunden giver plads til fællesskaber

En petanquebane, en legeplads og belysning på boligafdelingens fællesområde med strøm fra solceller gør Elmelunden til et endnu bedre sted at bo.

I Elmelunden i Sorø Boligselskab har beboerne deres egne hyggelige gårdhaver, men for bestyrelsen er det vigtigt, at beboerne også kommer uden for deres egne boliger og mødes med hinanden på boligafdelingens fællesområder.

Formand Chano Hansen og bestyrelsesmedlem Johnny Engstrøm har både hænderne skruet rigtigt på og hovederne fulde af idéer, der skal få deres boligafdeling til at blive endnu mere hyggelig.

– Vi vil gerne have, at beboerne bakker op om fællesskabet, siger Chano Hansen.

Johnny Engstrøm og Chano Hansen er rigtig godt tilfredse med den nye legeplads og solcellerne på skuret bagved, som giver strøm til fællesområdet.

Søgte strategiudvalget
Derfor søgte bestyrelsen dette forår DAB’s Strategiudvalg om tilskud til solceller, der kunne levere energirigtig strøm og lys i boligafdelingens fællesområde, og de fik et tilskud på knap 19.000 kroner.

Det beløb betalte sammen med 5.000 kroner fra afdelingen for to solcellemoduler, der er sat op på afdelingens skur. Det overdækkede område ved skuret bruges til sociale arrangementer i afdelingen, og beboerne kan låne det til private fødselsdage og lignende.

– Det betyder rigtigt meget, at vi kan få tilskud, også for at beboerne stemmer for. Vi har søgt udvalget om tilskud fire gange, og vi har fået tilskud de tre af gangene, fortæller Chano Hansen.

Legeplads og petanquebane

I 2022 har boligafdelingen desuden etableret en legeplads, som er blevet taget i brug af beboere fra Elmelunden, fra de omkringliggende boligafdelinger og også børn fra den lokale børnehave kommer forbi.

– Det er sjovt. På legepladsen møder vi nogen, som vi normalt ikke plejer at se, siger Johnny Engstrøm.
Boligafdelingen har selv finansieret legepladsen, som har kostet cirka 300.000 kroner. Og ud over rutsjebanerne, klatrestativet, tårnet, købmandsbutikken og alle de andre legeredskaber, så har Elmelunden også fået en kælkebakke.

– Den er lavet af den jord, der blev gravet væk, da legepladsen skulle etableres. I stedet for at en vognmand skulle køre det væk, fik vi vores egen kælkebakke, fortæller Chano Hansen.
Det er bestyrelsens håb, at der ligesom på legepladsen, vil opstå hyggelige møder, når boligafdelingens petanquebane står klar.

– Så må vi se, om legepladsen for voksne også bliver en succes. Det bliver i hvert fald pænt, når vi har fået det beplantet, siger Chano Hansen.


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.