TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Danmark spiser sammen – og boligafdelingerne spiser med

I uge 17 inviterer Folkebevægelsen mod Ensomhed sammen med lokale arrangører til fællesspisning. Formålet er at gøre det lettere at møde nye mennesker.

Tekst: Martha Libach Burup. Foto: Johnny Gudmand

Hvert år i uge 17 og 45 sætter Folkebevægelsen mod Ensomhed fokus på at danne nye fællesskaber med Danmark Spiser Sammen, der med store og små spisearrangementer over hele landet ønsker at gøre det lettere at møde nye mennesker og at invitere til samvær og fællesskab.

Mange af spisearrangementerne bliver afholdt i lokale klubber og foreninger, der inviterer medlemmer og lokalsamfundet til samvær og fællesskab.

Boligafdelinger inviterer til samvær

11 boligafdelinger, der ligesom boligafdelingerne i Sorø Boligselskab er administreret af DAB, har allerede meldt sig på banen til at deltage i Danmark Spiser Sammen og afholde fællesspisning for beboerne i boligafdelingen i uge 17. Og nogle af boligafdelingerne har også inviteret andre borgere fra lokalområdet.

Mange boligafdelinger har jævnligt fællesspisning på programmet og mødes i beboerhuset til hygge og lækker mad, så det er nærliggende at deltage i Danmark Spiser Sammen.

Det er frivillige beboere i boligafdelingerne, der står for arrangementerne, ofte i samarbejde med bestyrelsen.

Det eneste succeskriterie er bare, at dem, der møder op, får en god snak over et måltid mad. Det er ikke så afgørende, om der kommer tre eller 30 gæster.

Vil din boligafdeling spise med?

DAB’s indsats Aktive fællesskaber hjælper aktive beboere med sparring omkring aktiviteter i boligafdelingerne. Heriblandt boligafdelingers deltagelse i Danmark Spiser Sammen.

Vil du arrangere fællesspisning i uge 17, kan du kontakte chefkonsulent Michael Wulff, der gerne giver gode råd til planlægningen af arrangementet.

Michael Wulff kan kontaktes på miwu@dabbolig.dk eller 77 32 01 02.

Du kan læse mere om Danmark Spiser Sammen på www.danmarkspisersammen.dk.

29. marts 2019 / mlb


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.