TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Byt dig til ny bolig

Det kan være svært at få tildelt en ny bolig, der passer til ens behov, da venteliterne på lejeboliger ofte er lange. Men du har faktisk en mulighed for at springe ventelisten over.

Har du brug for en bolig, der er større eller mindre? Eller måske kunne du godt tænke dig at bo i en bolig, hvor der er ikke er trapper? Når du bor til leje, har du mulighed for at bytte dig til et andet sted at bo. Du kan både internt i Sorø boligselskab, men også med beboere i andre almene boliger.

Vælger du at bytte din bolig, behøver du ikke tage højde for ventelisten, men kan bytte din bolig med andre der bor til leje. Det vil sige, at du overtager deres bolig og de overtager din.

Find nogen at bytte med

Ønsker du for eksempel at flytte til noget større, kan du søge efter nogen, der ønsker at bo i noget mindre. På den måde kan I hjælpe hinanden til begge at flytte ind i en bolig, der passer bedre til jeres behov.

Du skal selv stå for et finde en bolig at bytte til. BL – Danmarks almene boliger driver portalen bytbolig.dk, hvor du kan registrere din bolig og søge efter boliger, der passer til dine behov.

Du kan også prøve at indrykke en annonce i lokalavisen for det område, du ønsker at flytte til, eller sende et brev rundt til de andre beboere i din boligafdeling hvis du ønsker at bytte med nogen i boligafdelingen. Her kan du måske nå ud til nogen, der ikke kender bytbolig.dk.

Få styr på reglerne

Før du kan bytte bolig, skal du sætte dig ind i reglerne og sikre dig, at din bolig opfylder alle krav. Du kan finde reglerne for boligbytte her i vejledningen Bytte bolig.

Du skal blandt andet have godkendt boligbyttet af din udlejer, og ejendomskontoret skal syne din bolig og vurdere, om den er vedligeholdt, eller om der skal vedligeholdes på den inden boligbyttet.

7. januar 2019 / mlb


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.