TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Byd foråret velkommen på altanen og terrassen

Du kan nemt bringe forårsstemningen frem i krukker og altankasser.

Lyset vender tilbage, fuglene er begyndt at kvidre og smukke forårsblomster, som vintergækker, krokus og erantis, har allerede fundet vejen op gennem jordens overflade. Foråret kommer.

Du kan bringe forårsstemningen helt tæt på din bolig med flotte krukker med farverige løgplanter. Du kan allerede nu købe mange fine forårsblomster i butikkerne, som du kan bruge til farverige sammenplantninger i krukker og altankasser.

Mange supermarkeder har et udmærket udvalg af forårets farvestrålende blomster. Vil du have et større udvalg, kan du besøge et plantecenter eller en planteskole. Her kan du også få vejledning til valg af de rette planter til din altan eller terrasse.

Begynd forspiringen i vindueskarmen

Du kan dyrke dine egne tomater, solsikker, krydderurter eller hvad du ellers har lyst til at prøve, helt fra bunden.

Inden du bestemmer dig for, hvad du vil så, kan det være en god idé at undersøge, hvilke planter der passer bedst til forholdene hos dig. Tomater og mange krydderurter kan eksempelvis godt lide at stå et solrigt sted. Andre planter og blomster trives bedre i skygge.

Udnyt lyset i dine vindueskarme til at forspire planterne. Fyld små potter med muldjord og tryk et par frø ned i jorden i hver potte, og vand dem. Sæt potterne i vindueskarmen, så de kan spire. Vand dem regelmæssigt, og hold øje med, at jorden ikke tørrer ud. Inden længe kan du nyde synet af de små kimplanter, der langsomt kommer op gennem jorden.

Når planterne er cirka 10 centimeter, kan du potte dem om til større potter. De kan sættes ud på altanen eller terrassen, når der ikke længere er risiko for nattefrost. Så nemt skaber du forårsstemning i din bolig.

20. februar 2019 / mlb


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.