TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Boligminister vil af med ordet ”ghetto”

Den nytiltrådte boligminister Kaare Dybvad, vil droppe ordet ’ghetto’, da han og andre politikere allerede under forhandlingerne af aftalen påpegede, at det er et nedsættende udtryk, fortæller han i et interview til TV2.

DAB, der administrerer Sorø Boligselskab, har altid undgået at bruge ordet om boligområder, da det er misvisende og kan bidrage til at udstille beboerne.

Er der problemer i et boligområde, så skal det italesætte på den rette måde – og det er fra DAB’s synspunkt ikke ved at klistre et stigmatiserende ord på boligområdet og dets beboere.

I november 2018 blev der indgået en politisk aftale om parallelsamfund. Aftalen blev indgået af den daværende regering samt Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF. Partierne indgik aftalen, da de mener, at den kan bidrage til at forbedre forholdene i socialt udsatte områder. Aftalen bliver ofte omtalt som ’ghettopakken’ og ordet ’ghetto’ indgår også flere steder i aftalen.

Aftalen bliver ikke ændret

I den politiske aftale er ordet ”ghetto” nævnt, og selvom ministeren vil undlade at bruge ordet fremover, står han fast ved, at hverken ord eller indhold i selve planen vil blive ændret.

At Kaare Dybvad vil stoppe med at bruge ordet ’ghetto’ betyder dermed ikke at aftalen om parallelsamfund bliver ændret. Boligministeren siger til TV2, at han vil undgå at bruge ordet, men ikke ændre i aftalen.

17. juli 2019 / mlb


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.