TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Beboere vil ikke finansiere Parallelsamfundsplanen

Foto: Fotograf Carsten Andersen og BL

22.041 personer har med deres underskrift vist deres utilfredshed med, at regeringens Parallelsamfundsplan skal finansieres af penge fra Landsbyggefonden.

De mange underskrifter er blevet indsamlet af fire almene beboere, der står bag initiativet ”Fingrene væk fra lejernes penge”.

De fire beboere Karin Junkov, Lars Olsen, Karin Thomsen og Christian Jensen startede i marts underskriftsindsamlingen, efter regeringen kom med sit udspil til Parallelsamfundsplanen.

Soraner samlede underskifter
Også beboere i Sorø Boligselskab har bidraget til underskriftsindsamlingen, for at få politikernes øjne op, for de almene beboeres utilfredshed med Parallelsamfundsplanen.

Blandt andet har Kathe Meyland, der er formand for Aldersly/Vedelsgade/Søvænget, gjort en stor indsats for at samle underskrifter ind blandt beboere. Disse underskrifter indgik i den landsdækkende underskriftsindsamling, der blev afleveret på Christiansborg i maj. 

Underskrifter afleveret til partiformænd
På Christiansborg afleverede beboerne bag initiativet underskrifterne til Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl, inden forhandlingerne om regeringens udspil om Ghetto- og parallelsamfund.

På Facebook takker de fire beboere bag initiativet for opbakningen til underskriftsindsamlingen:

”Vi takker boligafdelingerne, selskaber og enkeltpersoner for indsatsen, som har været med til at markere vores utilfredshed. Vi håber samtidig at aktiviteten har givet jer erfaringer og ideer til, hvorledes vi fremover kan slås for vores interesser. Alt tyder på, at vi de kommende to år fortsat vil stå for skud.

På vegne af initiativet: Fingrene væk fra lejerens penge:

Karin Junkov
Lars Olsen
Karin Thomsen
Christian Jensen”

Forlig betyder lavere bidrag fra Landsbyggefonden
Udspillet til Parallelsamfundsplanen lød, at Landsbyggefonden skulle yde 100 procent refusion af statens ydelsesstøtte mod tidligere 25 procent. Hvis den del af planen var blevet en realitet, ville det ifølge regeringens beregninger have medført en ekstraregning til Landsbyggefonden på 13 milliarder kroner. Ifølge BL’s beregninger ville tallet ligge omkring 20 milliarder kroner.

Den del af udspillet blev strøget, da partierne i maj indgik forlig.

Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Det Radikale Venstre blev enige om en aftale for finansieringen af Parallelsamfundsplanen, der betyder, at den almene sektor via Landsbyggefonden skal bidrage med 10 milliarder koner til Parallelsamfundsplanen. (mlb)

 

1. juni 2018


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.