TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Beboere i Stillevang håber på støtte til tagrenovering

Til april besøger Landsbyggefonden Stillevang for at vurdere, om der kan ydes støtte til en renovering af afdelingens tage.

Slidte tage og en uhensigtsmæssig facadebeklædning er årsagen til, at Boligafdelingen Stillevang søger Landsbyggefonden om støtte.

En byggeteknisk gennemgang i efteråret 2017 viste, at boligafdelingen trænger til mere end en kærlig hånd, fortæller Jørgen Henriksen, der er kontorleder i Sorø Boligselskab. Særligt afdelingens tage er det galt med.
Selvom tagene burde kunne holde minimum 20 år endnu, konkluderer rapporten, at de bør udskiftes snarest muligt. Også den lette facadebeklædning bør skiftes ud, da den er uhensigtsmæssigt konstrueret, viser rapporten.

I værste fald kan det medføre fugtskader i ydervæggene, og det vil vi gerne undgå, forklarer Jørgen Henriksen.
Stillevang har derfor besluttet at ansøge Landsbyggefonden om støtte til renovering af afdelingens bygninger. Beslutningen er efterfølgende godkendt af organisationsbestyrelsen, og nu kan afdelingen så blot vente på svar fra Landsbyggefonden.

På baggrund af de indsendte ansøgninger vurderer Landsbyggefonden, om en boligafdeling kan være berettiget til støtte. Men først når Landsbyggefonden har besigtiget boligafdelingen og vurderet alle parametre, gives der endeligt tilsagn, fortæller Jørgen Henriksen.
I februar i år meddelte Landsbyggefonden, at den vil besigtige Stillevang i starten af april. Der er derfor håb om, at der kan åbnes en støttesag i Landsbyggefonden og dermed arbejdes videre på en renovering.

05. marts 2020 / JPR

 

 

 

 

 


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.