TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

Beboere gav fælleshus en kærlig hånd midt i corona-krisen

Forsamlingsforbud kombineret med en opfordring til at holde afstand resulterede i, at beboerne i seniorbofællesskabet Trianglen, Sorø Boligselskab, måtte aflyse deres sociale aktiviteter. Til gengæld fandt de på at få gjort noget ved deres fælleshus, der trænge til en opfriskning og noget mere hygge.

Vi havde før alt det her besluttet, at fælleshuset skulle males. Da jeg læste om trængsler blandt håndværkerne, spurgte jeg de andre, om ikke vi skulle fremrykke det malerarbejde, vi skulle have udført, og det valgte vi at gøre, fortæller afdelingsformand Bodil Bøgebjerg.
Det var dog ikke kun maling, der var programmet. 10 af beboerne trak selv i arbejdstøjet og gjorde istandsættelse til en fælles aktivitet.

Vi har blandt andet sat lamelgardiner op i fælleshuset og sat nye lamper op for at gøre det mere hyggeligt. Derudover har vi ændret vores entré, så den er blevet mere indbydende, og gæsteværelset er også sat i stand. Vi har fået indkøbt et nyt billardbord, det var vedtaget på forhånd, og så har vi organiseret udhuset. Det ligner ikke bare et forsamlingshus mere, det er blevet et mere hyggeligt sted at være, fortæller Bodil Bøgebjerg.

Corona-klar
Beboerne har sørget for at holde afstand under istandsættelse, og der har hele tiden været plads til maksimalt 10 deltagere. Det gjaldt også, når de mødtes til udendørs hygge foran forsamlingshuset.

Hvis der kom en ekstra deltager, sørgede en af de andre for at gå hjem. Vi har købt spritstandere og sat dem op, så vi ikke risikerer at smitte hinanden, vi fejler jo noget alle sammen, så vi er ekstremt forsigtige. Fordi vi bor i et seniorbofælleskab, har vi haft gode muligheder for at holde vores sociale liv ved lige under krisen, siger Bodil Bøgebjerg.
De 10 beboere mødtes til en hyggelig frokost, da fælleshuset stod færdigt, og 11. maj var der en reception for alle seniorbofællesskabets beboere. Her var der bobler, kage, frugt og chokolade på terrassen udenfor, og beboerne kunne efter tur se det istandsatte hus, da der med de nuværende corona-regler ikke er nok kvadratmeter til, at alle kan være inden døre samtidig.

 


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.