TEKSTSTØRRELSE: A+ | A-

10 beboerdemokrater tog i bus fra Sorø til Amager for at udnytte deres demokratiske ret, netværke og blive klogere på bestyrelsesarbejdet

Efter to år uden fysisk fremmøde, holdt DAB igen repræsentantskabsmøde og garantforsamling på Radisson Blu Scandinavia Hotel på Amager lørdag den 7. maj.

– Vi valgte at køre til Amager i bus sammen med Skælskør Boligselskab – både fordi det giver os mulighed for at få en god snak på vej frem og tilbage i bussen, og fordi det er en ”grønnere” løsning, end hvis vi hver især to bilen derind, og vi skal jo værne om miljøet. I år var det igen muligt at være samlet, efter to år med digitale møder på grund af corona, og så skulle vi selvfølgelig ind og gøre vores stemme gældende, fortæller Lars Jensen, formand for organisationsbestyrelsen i Sorø Boligselskab.

Bodil Edelbo, formand i Trianglen og Michael Bom, næstformand i organisationsbestyrelsen i Sorø Boligselskab er enige:

– Jeg tror på, at man i alle situationer skal udnytte sin demokratiske ret. Og så er det en rigtig god anledning til at netværke. Både med os selv på tværs af boligafdelingerne i Sorø, men også med beboerdemokrater fra Skælskør og alle de andre selskaber, der møder op på dagen, sagde Bodil Edelbo.

– Jeg er beboerdemokrat om en hals, og jeg synes, et arrangement som dette giver dagen et godt 360 graders view på DAB, så vi får et bedre indblik i, hvad DAB gør for beboerne, forklarer Michael Bom.

Ronnie Mogensen og Monica Svensson fra Midtbyen samt Inge Andersen fra Rylevænget var med for at lære nyt:

– Jeg er her for at suge til mig. Det er første gang, jeg er med, hvor der er fysisk fremmøde, og jeg håber, jeg får nogle gode idéer med hjem til, hvordan vi kan forbedre forholdene for beboerne. Jeg elsker Sorø By, og jeg synes vi har et velfungerende selskab og et godt samarbejde med driftscenteret, men der er jo altid plads til, at man kan gøre tingene endnu bedre, sagde Ronnie Mogensen.

– Jeg er med, fordi jeg gerne vil blive bedre til bestyrelsesarbejdet, så jeg kan støtte selskabet endnu bedre og arbejde for, at beboerne får det godt, sagde Monica Svensson.

– Som beboerdemokrat er det vigtigt at vide, hvor DAB står i forskellige sammenhænge, og så synes jeg det er inspirerende at deltage i sådanne arrangementer. Man får altid så meget med hjem, sagde Inge Andersen.

Paneldebat satte fokus fællesskaber
Den anden halvdel af dagen var sat af til paneldebat med debattører fra den almene sektor, den kommunale sektor, Ældre Sagen, BL og en kooperativ skole.

Paneldebatten blev styret af Carina Seifert, direktør for udvikling og strategiske samarbejder i DAB. Derudover deltog:

  • Muhammed Bektas, almen beboer og medlem af byrådet i Furesø Kommune for Socialdemokratiet
  • Bente Nielsen, formand for Ældre Sagen i Silkeborg og formand for Silkeborg Boligselskab
  • Solveig Raabjerg Tingey, viceadministrerende direktør i BL
  • Stephan Krabsen, Projektudvikler, underviser, musiker og brobygger gennem kunst og kultur, samt stifter af kooperativet Fællesskab
  • Allan Schønning Olsson, ejendomsleder i Lyngby alm. Boligselskab

– Jeg havde set særligt frem til debatten, fordi panelet var så bredt sammensat, og jeg synes, de gjorde det godt. Især deres snak om, hvor vigtige fællesskaber er for mennesker generelt, og hvor stor en forskel det gør i boligafdelingerne, når vi beboere indgår i stærke fællesskaber, siger Lars Jensen.

Vi lever længere, gladere liv
En af pointerne fra debatten var, at selvom det i første omgang kan virke som en unødig ekstraomkostning at sætte penge af i budgettet til en syklub eller en sommerfest, særligt nu, hvor der tales så meget om effektivisering og besparelser, er pengene godt givet ud i det lange løb. For når vi indgår i fællesskaber, er vi mindre syge, vi lever længere og gladere liv og vi passer på det sted, vi bor.

– Det er jeg helt enig i. Jeg bliver ofte selv spurgt, om vi ikke snart skal holde et arrangement som vi gjorde, da vi fejrede selskabets 75 års jubilæum i 2017. Jubilæet blev holdt over to dage og var planlagt, så alle selskabets beboere uanset alder kunne deltage. Vi havde noget for de helt små, de unge, de voksne og de gamle. Jeg er sikker på, der er mange beboere, som tænker tilbage på de to dage og husker, hvordan arrangementet bragte os sammen på en ny måde, fastslår Lars Jensen.

Sidst på dagen i DAB holdt Sigge Winther Nielsen, direktør i Djøf samt journalist og forfatter til blandt andet bogen Entreprenørstaten, oplæg om den politiske udvikling gennem de seneste 100 år i Danmark, og forklarede hvordan den han mener, den almene boligsektor kun kan løse de udfordringer, vi står overfor i dag, ved at samarbejde med aktører uden for sektoren.

Kl. 18 sluttede arrangementet med en middag, og så kørte bussen retur til Sorø, hvor nogle fik sig en god snak med deres sidemand, mens andre så Liverpool spille kamp mod Tottenham på mobiltelefonen – alle dog med en masse med hjem i bagagen.

Fra Sorø Boligselskab deltog:

Anne Grethe Højgaard
Bodil Edelbo
Inge Andersen
Karen M. Schjøtt
Lars Jensen
Marianne Rosa Kristensen
Michael B. Bom
Monica Svensson
Niels-Jørgen Pedersen
Ronnie Ernlund Mogensen
I alt 266 personer deltog, da DAB holdt sit årlige repræsentantskabsmøde og garantforsamling lørdag den 7. maj 14 – 20 på Radisson Blu Scandinavia Hotel på Amager.

Du kan læse mere om DAB’s repræsentantskabsmøde på dabbolig.dk og i juni udgaven af DAB nyhedsbrev


< TILBAGE
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

FIND DIN AFDELING HER

find din afdeling

ARRANGEMENTER

Der er ingen arrangementer, at vise lige nu.